برداشتن خال
برداشتن خال نوعی جراحی زیبایی سرپایی است که توسط افراد متخصص انجام میشود. خالها از ضایعات پوستی بهشمار میروند که انواع گوناگونی دارند. اکثر خالها خوشخیم بوده و به سادگی قابل برداشتن هستند. برای برداشتن آنها نیز با توجه به نوعی که دارند، از روشهای گوناگونی استفاده میشود.
برداشتن خال چیست؟
برداشتن خال فرایندی جراحی-ترمیمی است که به منظور از بین بردن خالهای پوستی انجام میشود. این فرآیند عموما جنبه زیبایی دارد و افراد برای بدست آوردن پوستی بهتر، خالهای خود را برمیدارند. البته بهندرت نیز پیش میآید که خالهای سرطانی را برای درمان بردارند. برداشتن خالهای سرطانی جنبه درمانی دارد.
مراحل برداشتن خال:
1- بررسی پوست: درابتدا باید متخصص، پوست شما را بررسی کند تا نوع خال را مشخص سازد. دراین مرحله به اندازه و موقعیت دقیق خال نیز توجه میشود.
2- تعیین روش مناسب برای برداشتن خال: پس از بررسی پوست، متخصص تعیین میکند چه روشی برای برداشتن خال شما مناسب است. این روشها شامل لیزر، جراحی و... میشود.
3- آمادهسازی پوست: قبل از انجام عملیات، پوست باید کاملا تمیز و ضدعفونی شود.
4- انجام عملیات: متخصص با روش تعیین شده (استفاده از لیزر برای تخریب سلولها یا جراحی) اقدام به برداشتن خال میکند.
5- ترمیم پوست: پس از جراحی، ممکن است پوست برای ترمیم به بخیه یا پمادهای ترمیم کننده نیاز داشته باشد.
مزایای برداشتن خال:
1- بهبود ظاهر
2- افزایش اعتماد بهنفس
3- کاهش علائم پیری
4- اصلاح نقصهای پوستی
5- شفاف شدن پوست
6- پیشگیری از سرطانی شدن خال
برداشتن خال برای چه افرادی مناسب نیست؟
برداشتن خال نیز مانند هر جراحی دیگری ممکن است برای برخی مناسب نباشد. کسانی که برداشتن خال به آنها توصیه نمیشود، عبارتند از:
1- افرادی که مبتلا به بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی، دیابت، عفونت شدید و... هستند بهتر است اقدام به برداشتن خال نکنند زیرا جراحی ممکن است برای آنها خطرناک باشد.
2- افرادی که به لیزر یا جراحی حساسیت دارند از اقدام به برداشتن خال منع میشوند.
3- افرادی که قبلا برای برداشتن خال اقدام کردهاند اما مجددا خال برگشته است نباید دیگر اقدام به استفاده از راهکار قبلی کنند.
4- زنان در دوران بارداری از اقدام به برداشتن خال منع میشوند.
5- افرادی که تعداد زیادی خال بر روی صورت خود دارند نمیتوانند به یکباره همه را با هم جراحی کنند زیرا این جراحی پیچیده خواهد بود و خطرات احتمالی زیادی دارد.
عوارض احتمالی برداشتن خال:
برداشتن خال نیز مانند هر جراحی دیگری ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. برخی از این عوارض عبارتند از:
1- درد و تورم
2- عفونت
3- تغییر در رنگ پوست
4- آسیب به بافتهای اطراف خال
5- حساسیت و التهاب پوست
بهطور کلی برداشتن خال یک روش ایمن و قدیمی برای از بین بردان ضایعات پوستی است. البته برخی از خالها را نمیتوان برداشت که متخصص، پس از بررسی پوست این خالها را تشخیص میدهد. اگر شما نیز بر روی پوست خود تعدادی خال دارید که از وجودشان ناخشنود هستید، روشهای مختلف برداشتن خال میتوانند به شما کمک کنند.